2011. február 10., csütörtök

A Pannon-tenger Múzeuma

Hatalmas szenzáció volt 2007-ben, hogy a bükkábrányi külszíni fejtés területén több millió éves megkövesedett fákat találtak. Azon kevés pozitív magyarországi hír egyike volt ez, ami bejárta a világsajtót: foglalkozott vele a BBC és a Le Figaro is.
Tavaly megkezdték a fák méltó elhelyezésére szolgáló épület kivitelezését. Az alapkőletétel csak pár hete, január 21-én volt, az eseményről a Minap is beszámolt. Sajnos a cikkben nemhogy kép nincs a leendő épületről, de még a tervező építész nevét se említették meg (annál többször a megyei közgyűlés elnökét, akinek már csak kinevezési időpontja miatt is jóval kevesebb érdeme volt – ha egyáltalán volt – az épület létrejöttében). Ezeket a hiányosságokat most mi pótoljuk.
Tehát, a tervező a blogon már többször szereplő Rudolf Mihály vezette Hadas Építész Kft. volt, sikerült tőlük néhány látványtervet szerezni.


A kiállítótér a múzeum épülete előtt, a föld alatt fog elhelyezkedni, a természetes megvilágítást felülvilágítók biztosítják majd. Az épület földfelszín fölötti része kőburkolatot és zöldtetőt kap.
Ha már az Avas tetőre tervezett régészeti park nem épült meg (pedig az is elég nagy tudományos szenzációhoz kapcsolódott), reméljük, ez megvalósul (sajnos elég gyakoriak nálunk a félbehagyott építkezések).

3 megjegyzés:

  1. nagyon impononáns épület, szeretnénk látványterveket a belső helyiségekről is!

    VálaszTörlés
  2. Azt mondják a kollégák a tervezőirodánál, hogy nem készültek belső látványok. Csak tudnám, hogy akkor én mire emlékszem :-)

    VálaszTörlés
  3. Az építkezés rendben halad:
    http://minap.hu/news.php?extend.36205.5

    VálaszTörlés