2012. július 24., kedd

Avasi? Tóth sajtos ostya

Egy nyári buliban akadt a kezembe egy általam sajtos tallérnak ismert rágcsálnivaló (értsd: sörkorcsolya). Nem mindennapi a csomagolása, mert az Avasi kilátó szerepel az egyik oldalán, a nevében viszont semmi Miskolcra vagy Avasra utaló nincs: a szimplán hangzó Tóth sajtos ostya névre hallgat.



A hátoldal szerint a sajtos ostyát a mátészalkai Csoki-Duo Kft. gyártja, a terméket a manapság nagyon divatos hungarikum jelzővel lehetne illetni, idézet a gyártó a honlapjáról:
„A piacon meghatározó szerepet tölt be, levédett termék köszönhető titkos receptjének, kitűnő ízének. Francia márványsajt (kék nemes penésszel érlelt technológiával mely táplálkozásbiológiai szempontból kifogástalan mind a gyomor, mind a bélrendszer működését figyelembe véve).”
Ez szép és jó, de az Avasi kilátóról nem derült ki semmi. Írtam nekik egy udvarias emailt, hogy osszanak már meg valami izgalmas háttérinformációt a csomagolásról, de semmi válasz nem jött.


Az ostya azért elfogyott.

Frissítés:
Egy olvasónknak hála megvan a megfejtés:
„Csak 5-6 éve forgalmazza az ostyát a Csoki-Duo Kft, és korábban itt Miskolcon az Alkotmány utcában készítették. Persze lehet még mai napig is ott készítik és kizárólag a forgalmazás lett a Csoki-Duo feladata, hiszen gyártóként nincs feltüntve. A lényeg, hogy ez a remek nasi Miskolcról való.”
Köszönjük az információt, egy rejtéllyel kevesebb :-)

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése