2013. április 5., péntek

Suspended Coffee Magyarország – adj egyet ajándékba!

Nyugat-Európában már működik, mért ne működhetne nálunk is?
Kedves Vendéglátós Barátom! 
Neked lehet, hogy vendéglőd, kifőzdéd, kocsmád, kávézód, talponállód, büféd, pizzériád van – nekünk meg egy jó ötletünk. Azért olvasod ezt, mert nem csak jó ember vagy, de ezt ki is mutatod – szívesen közvetíted az adakozó szemléletet a világban. Talán láttad, hogy szerveződik idehaza is egy mozgalom, mely azért tevékenykedik, hogy egy-egy adott térségben, helyben segíthessünk együtt a rászorulóknak. Az eredeti kezdeményezés „egy kávéról” szólt, de bármit lehet így adományozni. 
Tök egyszerű a dolog. 
Én veszek valamiből egyet, de nem kérem el amit kifizetek, így az ott marad kifizetve valakinek aki rászorul. Ő bejön és egyszerűen elkéri amit valaki otthagyott neki. Teljesen rád van bízva, hogyan tartod nyilván ezeket a rendeléseket, s azt is neked kéne elérned, hogy a helyi rászorulók tudomást szerezzenek arról, hogy nálad nyílt egy ilyen szolgáltatás. 
Ha szeretnéd ezt egy matricával is jelezni bárhol a boltodban akkor írj egy e-mailt nekünk, mi elküldjük a matricát neked: adjegyetajandekba@gmail.com (a gyártási költséget kell érte fizetned) 
Mit kell tenned? 
Meséld el a hozzád betérőknek ezt a történetet. Mondd el nekik, hogy vehetnek nálad is így bármit, amit árulsz. Aztán szólj nekik, hogy az ismerősök körében mondják el a rászorulóknak. Nem kell hirdetést közzétenni, marketinget csinálni, ez el fog terjedni magától is. Azért, mert jó dolog. Egyszerűen elég, ha a régi emberekkel elbeszélgetsz és megkéred őket, hogy mondják el másoknak is. 
Ja … és ez olyasmi, amit bátran árulj el a konkurenciának is. Nem baj, ha ő is kiveszi a részét a dologból! 
Kattints ide, csatlakozz, majd oszd meg te is! 

Miskolcit még nem láttunk a jelentkezők között, viszont egyre bővül a szolgáltatások típusa: már nemcsak kávét, ebédet, hanem játszóházi időt, kutyatápot is vehetsz a rászorulóknak.
Ha tudtok olyan miskolci helyről, ami csatlakozott, és biztosítja ezt a szolgáltatást, írjátok meg Nekünk!
A csatlakozó vendéglátókat erről a matricáról lehet felismerni:



Frissítés:
A hvg.hu is foglalkozik a témával:

Kapcsolódó bejegyzések:

2 megjegyzés:

  1. "(a gyártási költséget kell érte fizetned)"

    Muhahaha, nagyon vicces és gáláns ajánlat.

    Halottam már amúgy erről a kezdeményezésről, de meglepne ha pont Miskolcon, ahol az embereknek egyre kevesebb a pénzük ez elterjedne. Mind az emberek, mind a vendéglátók ki vannak véreztetve, ki az aki csak úgy pluszba fizet valamit?

    Amúgy meg nem is értem. Nyilván a rászoruló, szegény sorsúak vennék ezt igénybe (ha egyáltalán) és akkor az kb. hogy nézne ki? Ülök pld. a Café Frei-ben, iszom a 6-700 ft-os kávémat és bejön egy homeless, odaslattyog a pulthoz, h egy kávé lesz por favore! és elégedetten megissza, hisz neki már biztos félre van téve egy?

    Na neeee... Ezt nem gondolhatod komolyan.

    VálaszTörlés
  2. Nem rossz ez. Egy jó fogás az üzletnek, aki ezzel akar még magának hírverést, vagy elismerést szerezni.

    Egyébként meg nem kell feltalálni ezt a dolgot, és képzeld Mr. Szkeptikus még Miskolcon is van ahol ez már működik, matrica nélkül.

    Tudjátok van az a kicsi férfi, aki gyakran magában beszélgetve járja Miskolc utcáit, néha meg valakikre nagyon dühösen kiabál az öltözete pedig olyan, mintha nem az övé lenne, vannak akik azt mondják valamikor építész volt... na szóval ő például több üzletbe is bejár és kap ezt-azt. Nem a vendégektől, hanem az ott dolgozóktól. Nem kéreget, már összekészített pakkot kap. Egyszer a Tháliában nyáron egy üveg sört is vitt neki az egyik felszolgáló.

    Van az emberekben jóindulat, van segítőszándék, van amikor fel sem kell piszkálni, csak úgy jön magától.

    VálaszTörlés