2014. május 5., hétfő

Csak gyalog megközelíthető helyekkel bővült a Street View

Pár hete bejárta a hír a magyar internetet, hogy érdekes magyar helyszínekkel frissült a Google Street View. Akkor azt gondoltam, hogy ez számunkra nem érdekes, de mekkorát tévedtem!
Írtunk korábban a miskolci fehér foltokról (pl. az egész sétálóutca is ezek közé tartozott). Ezek legtöbbször olyan helyek, ahová nem lehet autóval behajtani. Most egy hozzászólónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy a sétálóutca már nem fehér folt. Megnéztem, és tényleg nem az, de ami még jobb, az az, hogy gyalogos fotóst – trekkert – küldött hozzánk is a Google.


A trekker aztán bejárta a belvárost, és pl. szépen felsétált az avasi temetőbe, aztán a pincesorokon át a kilátóba is:


Ti milyen érdekes helyeket találtatok még? A legegyszerűbben úgy lehet keresgélni, ha a jobb alsó sarokban a kis sárga emberkére kattintotok (ő Pegman):


Ekkor azok az utcák, ahol van Street View, kékre váltanak, és ahol a trekker járt, ott fura kék vonalkázás jelenik meg (a lenti képen a pincesorok mellett pl. a Szemere kertnél jól látható, mire gondolok):



Sajnos hiányosságok még mindig vannak, pl. Perecesnek továbbra is csak a főutcája van végigfotózva, de már így is csodálatos az egész.

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése