2014. június 9., hétfő

iWiW Miskolc

Korábban már írtunk a PicPlz képmegosztó oldal megszűnéséről, most pedig eljött a valaha legnagyobb és leglátogatottabb magyar közösségi oldal bezárása is.
És hogy ez miért érdekes egy várossal foglalkozó blognak? Ezt nagyon jól összeszedte az Urbanista blog ebben a bejegyzésében: Bezár az iWiW június végén, de mi közünk hozzá? Néhány gondolat innen:
„A megszűnt blogok, képtároldalak közül megannyi várossal kapcsolatos írás, információ is odavész. A várostörténeti blogbejegyzésektől kezdve a város állapotát, változásait dokumentáló fotókon át a fejlesztési terveken való polémiákig (pl. itt, az Urbanistán) eltűnik rengeteg olyan információ, amelyek addig szabadon hozzáférhetők voltak, bárki nézhette, véleményezhette, információt, tudást szerezhetett belőlük.
...
Az internet adta szabad hozzáférés az információkhoz, a dokumentálás lehetősége és képessége bizony legalább annyira sérülékeny, mint a maguk a digitális anyagok. Azt hisszük az interneten egyre bővül a hozzáférhető információk mennyisége, aztán tessék, egy-egy szolgáltatás lehúzza a rolót és odavész megannyi lelkesen kutatott, gyűjtött anyag.”
Június végéig él még az oldal, addig mindenki mentse le az értékes anyagait. Az iWiW-en nekem kimaradtak a klubok (ezek nagyjából a Facebook-csoportoknak felelnek meg), de Miskolcra rákeresve érdekes klubokat találtam, és le is mentettem képeket.
Biztos van olyan kép, ami azóta már máshol is megjelent, de ami fontos, mentsük le magunknak, vagy küldjétek el nekünk is!

Képek a Miskolci Villanyrendőr iWiW klubból:





Képek a Búza tér iWiW klubból:



Képek az Újgyőri főtér iWiW klubból:





Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése